Vest da je Ljubiša Tumbaković (67) novi selektor reprezentacije Srbije odjeknula je u utorak uveče u srpskim medijima, ali ni u sredu do 13.00 nije dobila potvrdu! Odnosno, još nije saopštena ni odluka o smeni Mladena Krstajića i imenovanju njegovog naslednika.

 

Iz Fudbalskog saveza Srbije nisu uopšte reagovali niti demantovali vest o Tumbakoviću… Iskusni trener, najtrofejniji u istoriji Partizana (šest titula i tri pehara Kupa) i naš najuspešniji trener u Kini (dve titule šampiona i dva pehara Kupa), koji je osam puta bio trener godine u SR Jugoslaviji i dva puta u Kini, često se pominjao kao kandidat za selektora. Čak bi se moglo reći da je u poslednjih dvadesetak godina bio “dežurni” selektor u medijima, odnosno da kad god bi u Fudbalskom savezu Jugoslavije ili Srbije dolazilo do nekih promena, najpre bi se u medijima pominjalo njegovo ime!

Činjenica je da je do pre nekoliko dana Tumbaković bio selektor Crne Gore i da je podneo ostavku posle odluke da ne sedi na klupi na utakmici kvalifikacija za EURO 2020. između Crne Gore i takozvanog Kosova. U Beograd se vratio u ponedeljak uveče i tokom dana u utorak i u sredu do podneva nije imao kontakte sa čelnim ljudima FS Srbije. Činjenica je, takođe, da postoji interesovanje u FS Srbije da Tumbaković preuzme kormilo nacionalnog tima od Krstajića. Ali, još nije poznato kada će zasedati Izvršni odbor FSS-a (neki pominju četvrtak) i da li će se uopšte odlučivati o smeni Mladena Krstajića, a kamoli kada bi mogao da se imenuje njegov naslednik.

Ljubiša Tumbaković nikad nije krio da ima želju i ambiciju da jednog dana kruniše svoju uspešnu karijeru i kao selektor svoje zemlje, kao i da su ga čelnici našeg fudbala cenili i poštovali, kao što je to i sada slučaj. Ali, još nije poznato da li će ovog puta sesti za sto i dogovoriti se oko eventualne saradnje…

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here