Ljubiša Tumbaković (67) je i zvanično jedan od najozbiljnijih kandidata za novog selektora Srbije!

Iskusni trener, koji je do pre mesec dana bio selektor Crne Gore, kandidovan je u sredu, na sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Odmah posle sednice usledio je poziv na razgovor i očekuje se da će biti obavljen u četvrtak uveče ili petak pre podne, s obzirom da je Tumbaković na odmoru van Srbije.

Tumbaković je najtrofejniji trener u istoriji Partizana (šest titula i tri pehara Kupa) i naš najuspešniji trener u Kini (dve titule šampiona i dva pehara Kupa). Osam puta bio je trener godine u SR Jugoslaviji i dva puta u Kini, a 2006. i trener godine u Srbiji. Često se pominjao kao kandidat za selektora. Čak bi se moglo reći da je u poslednjih dvadesetak godina bio “dežurni” selektor u medijima, odnosno da kad god bi u Fudbalskom savezu Jugoslavije ili Srbije dolazilo do nekih promena, najpre bi se u medijima pominjalo njegovo ime.

Nikada popularni Tumba nije krio da ima želju i ambiciju da jednog dana kruniše svoju uspešnu karijeru i kao selektor svoje zemlje, kao i da su ga čelnici našeg fudbala cenili i poštovali, kao što je to i sada slučaj. Ali, prvi put će se odgovorni u FSS-u i Tumbaković naći oči u oči i razgovarati oko eventualne saradnje.

U slučaju da pronađu zajednički jezik, promocija naslednika smenjenog Mladena Krstajića mogla bi se obaviti već u ponedeljak, 1. jula, iako je Izvršni odbor FS Srbije odredio 10. jul kao krajnji rok za izbor novog kormilara nacionalnog tima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here