Fudbaleri Svetog Đorđa iz Vilavonga ostvarili su pobedu i u drugoj ovogodišnjoj utakmici Premijer lige Brizbejna. I ovaj put je briljirao sjajni Nasib Džabel, koji je sa dva efektna gola doneo srpskom timu veliku pobedu na gostovanju protiv Akacija Ridža – 2:1.

Rezultatski, ali i po odnosu snaga na terenu, utakmica je bila teška i rezultatski neizvesna. Posle velike borbe zasluženo je završena minimalnom pobedom Svetog Đorđa, koji je imao više nadahnutih pojedinaca u derbiju, prvi put odigranom u premijerligaškom rangu za prvenstvene bodove.

Prošle godine u polufinalu Kupa Brizbejna dva rivala su odigrala poslednji susret, ali tada je Akacija kao tim iz višeg ranga slavila s ubedljivih 5:1. Samim tim, ova pobeda je srpskom timu još slađa jer predstavlja svojevrsni revanš za prošlogodišnju eliminaciju u završnici kup takmičenja.

Vredi istaći da je rival Svetog Đorđa u svojim redovima imao Huana Džejmsa, fudbalera koji svojim igračkim i golgeterskim sposobnostima može da igra u znatno kvalitetnijim takmičenjima. Ovaj vrsni strelac uspeo je da kod vođstva srpskog tima izjednači rezultat u drugom poluvremenu, ali je dvostruki strelac iz redova srpskog tima, Sirijac Džabel u 70. minutu iz slobodnog udarca doneo veliku pobedu protiv odličnog protivnika.

Do kraja susreta Akacija Ridž je silno napadao ne bi li bar došao do boda, međutim fudbaleri Svetog Đorđa su uspeli da sačuvaju prednost i da posle utakmice zajedno sa navijačima proslave još jednu pobedu.
Sveti Đorđe je igrao u sastavu: Popović, Šuša, Džonson, Smit, Katarić, Klark, Batler, Šerif, Džabel, Dejvi, Bikharst.

Posle tri odigrana kola, Sveti Đorđe je drugi na tabeli sa šest osvojenih bodova i utakmicom manje od lidera na tabeli Bejsajd junajteda, koji je u tri susreta ostvario isto toliko pobeda.
U okviru četvrtog kola fudbaleri Svetog Đorđa će na domaćem terenu u Vilavongu ugostiti ekipu Nort Star. Meč se igra u nedelju, 16. avgusta, od 17.00 časova.

Rezervisti za dvostruko slavlje
Da “sveci” odnesu dvostruku pobedu iz komšiluka pobrinule su se rezerve, koje su protiv Akacija Ridža slavile sa čak 4:0. Golove za drugi tim Svetog Đorđa postigli su: Danijel Kalagan, Sebastjan Korta, Metju Rouz i Dimitrije Stojičić. I rezervni tim srpskog kluba je sa dve pobede i utakmicom manje drugi na tabeli, iza lidera koji iz tri susreta ima samo bod više.

Mladi Srbin doneo bod Sidneju

Fudbaleri Sidneja ostali su neporaženi protiv Brizbejna ponajviše zahvaljujući Luku Ivanović, mladom napadaču srpskog porekla, koji je postigao izjednačujući gol za prvaka A-lige. Ivanović je u 41. minutu pogodio sa ivice kaznenog prostora i anulirao prednost rivala koji je vodio od 11. minuta.
Ivanović je nedugo pre pogotka imao sjajnu šansu, ali je njegov šut završio na stativi Jangovog gola. Na poluvremenu Luka Ivanovića je zamenio stariji i mnogo poznatiji srpski as Miloš Ninković, koji je u drugom poluvremenu diktirao igru Sidneja i imao jednu sjajnu priliku, ali je rezultat do kraja ostao nerešen – 1:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here