MN Press

Predsednik OS Srbije imao je želju da nastavi saradnju sa trofejnim stručnjakom.

Predsednik OS Srbije Zoran Gajić otkrio je da je želja svih ljudi u krovnoj organizaciji srpske odbojke bila da se nastavi saradnja sa Zoranom Terzićem.

– OSS je želeo da nastavi saradnju sa Zoranom Terzićem. Imali smo razgovor dva dana posle EP. Na njegov zahtev “videćemo se kasnije” i “treba da razmislim”, mi smo mu izašli u susret. Jasno je bilo već i tada, da posle 20 godina rada trener traži nove izazove – rekao je Zoran Gajić i dodao:

– Sa naše strane možemo da mu kažemo samo jedno veliko hvala i da mu poželimo sreću na novom poslu. Sa druge strane OSS je preduzeo sve korake da nadomesti taj ogroman peh i nedostatak. Vrlo brzo ćemo objaviti ko je Terzićev naslednik.

Polovinom decembra pojavila se informacija da Zoran Terzić ima ozbiljnu ponudu iz Rusije, da preuzme njihovu žensku reprezentaciju. Posle EP tamošnji Savez je otpustio Italijana Serđa Busata i njihov jedini izbor je bio Zoran Terzić, mada se u tamošnjim medijima pominjao i Stefano Lazarini. Posle zvaničnog okončanja saradnje sa OSS, u narednim danima valja očekivati da Terzić službeno postane selektor Rusije.

Zoran Terzić odlično poznaje rusku odbojku, jer je prethodnih godina radio u klubovima Omčika i Dinamo iz Moskve, a poslednjih godina u Fenerbahčeu trenirao je njihove odbojkašice, ove sezone Arinu Fedorovcevu i Anu Lazarevu.

Nedavno je Srbija promenila selektora u muškoj konkurenciji, kada je posle odlaska Slobodana Kovača na mesto prvog trenera imenovan Igor Kolaković. Kako je Zoran Gajić najavio, novi selektor dama biće uskoro poznat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here