Lična arhiva
Partije zahtevale koncentraciju

U Leskovcu je nedavno održan otvoreni kadetsko-omladinski turnir u šahu, a ujedno je to bio, nakon dugogodišnje pauze i prvi otvoreni “dečji” turnir u Leskovcu. Na turniru je učestvovalo 55 takmičara iz više gradova Srbije, dok su gosti iz Severne Makedonije učinili da ovaj turnir bude internacionalnog karaktera.

Najbolji dobili pehare

Dve grupe

Takmičenje se odvijalo kroz dve takmičarske grupe, a nakon sedam borbenih kola najuspešniji dečaci i devojčice u svim uzrasnim kategorijama dobili su medalje, dok su sveukupni pobednici u obe grupe dobili i pehare. Organizator turnira Stefan Stoiljković kaže da su zadovljni odzivom i kvalitetom partija na turniru.

Nadmetanje dečaka i devojčica

– Sveukupni utisak je da deci nedostaje više ovakvih događaja, kako bi se Leskovac vratio na šahovsku mapu Srbije. Trudićemo se da u budućnosti bude što više ovakvih događaja – zaključio je Stojiljković.

Uspešni dečaci i devojčice

U mlađoj grupi takmičara, (2012. godište i mlađi) najuspešnija devojčica je bila Hana Filipović, dok je najuspešniji dečak bio Vladimir Janković. U starijoj grupi Anđela Dinić je bila najuspešnija u ženskoj, a Mihailo Momčilović u muškoj konkurenciji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here