Lična arhiva
Zahvalni: Dimitrije Baljošević, Hristina Šavelić i Ognjen Bojić sa profesorkom Oliverom Radić

Kao i mnogo puta do sada plemeniti O. V. iz Australije šalje redovnu stipendiju u iznosu od 480 dolara za četvoro učenika orahovačke gimnazije koja im omogućava bezbrižnije školske dane.

Tako je bilo i ovog puta, a profesorka srpskog jezika i književnosti Olivera Radić se u ime škole i đaka zahvalila donatoru.

– Hvala puno, šaljemo vama u Redakciji i gospodinu O. V. veliku zahvalnost što godinama šalje stipendije za naše đake. Time pomaže ne samo njih i njihove porodice već i opstanak srpstva u ovom delu Metohije – piše profesorka Radić. Ona piše i kakva je jesen u tom kraju.

– Inače jesen ovde ima svoje draži, beru se vinogradi i u svakoj kući se priprema vino. Domaćice uveliko pripremaju zimnicu da spremni dočekamo zimu. Želimo da vas nekada ugostimo i da osetite čari Metohije. Sve vas srdačno pozdravljam – piše nam profesorka Olivera.

Dimitrije Baljošević, učenik izražava svoju zahvalnost pleminitom O. V. iz Sidneja.

– U moje ime i ime moje porodice, ovim putem želim da Vam se zahvalim na stipendiranju. Stipendija koju mi šaljete ima veliki značaj za mene i moje školovanje. Zahvaljujući njoj mogu sebi da priuštim užinu, školski pribor, obuću i odeću, a da pritom ne tražim novac od svojih roditelja. Veliki pozdrav za vas iz Orahovca i jedno veliko hvala – piše Baljošević.

I njegova školska drugarica veoma je zahvalna na stipendiji.

– Dragi dobrotvore, moja porodica i ja smo vam puno zahvalni što mi svakog meseca šaljete novac i pomažete moje školovanje. S obzirom na to da sam četvrti razred i da uskoro završavam srednju školu deo novca čuvam i za fakultet. Šaljemo vam najiskrenije pozdrave – piše Hristina Šavelić iz Velike Hoče.

Apel za donatore

– Javili su nam se neki donatori koji će slati stipendije za još troje naših učenika, pa za sada imamo obezbeđene stipendije za ukupno sedmoro učenika (četvoro, da podsetimo stipendira O. V.). Ovim putem upućujemo molbu da nađemo dobrotvore za preostala tri učenika mnogo bi nam značilo. Da podsetimo da je stipendija na godišnjem nivou 600 evra za jednog učenika, tj. 60 evra mesečno – molba je iz Orahovca.