Tanjug
Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je danas da je obaveza Srbije i srpskog naroda da čuva sećanje i zahvalnost na srpske junake koji su poginuli braneći našu zemlju u periodu od 1998. do 2003. godine.

– Zaslužili su naši heroji, naši vitezovi, da svako od 1.139 imena glasno izgovorimo, da se sa zahvalnošću sećamo njihovih podviga i njihovog stradanja – izjavio je Gašić u Nišu na otkrivanju i osvećenju Spomen-ploče Novim kosovskim junacima, povodom 25. godišnjice NATO agresije na našu državu.

Poručio je da je “naša obaveza da buduća pokolenja učimo vrednostima koje su nam ti junaci ostavili”, navodeći da su te vrednosti hrabrost, odanost, solidarnost, nesebičnost, zajedništvo.

– Da se time čuva bezbednost naše Srbije, sigurnost naših građana i spokojno detinjstvo naše dece – rekao je Gašić.

Dodao je da su borci koji su dali živote u odbrani SRJ bili “čelični zid u odbrani i u čuvanju mira i stabilnosti naše zemlje i bezbednosti svih građana”.

– Zato je naša država, predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, veoma posvećena politici mira i stabilnosti, bez koje nema ni napretka, ni preporoda, ni slobode – poručio je Gašić.

Istakao je da su na spomen ploči imena 1.139 boraca, koji su, kako je rekao, u slavu i za slobodu otadžbine položili ono najbitnije, svoj život.

Naveo je da će Ministarstvo unutraših poslova uvek pamtiti sve svoje heroje i da će ih Srbija pamtiti.

– Naša država nije teritorijalno velika, ali jeste zemlja velikog nacionalnog ponosa i dostojanstva. Neka Bog blagoslovi i čuva sve građane Republike Srbije da se nikad ne zaboravi. Živela Srbija! – zaključio je Gašić.

1 COMMENT

  1. lepo si reko gasicu ali ti nisi da budes ministar policije jer tolerises sve i svasta da napadaju presednika i vladu da ce da budu svi pobijeni kad ne bude vise u vladi evo vam primer aida corovic koja vec dva puta pljuje po vladi i po presedniku srbije prvi put u hrvacku a sad je otisla u albansku crnu goru da pljuje po srbiji gde prima platu od drzave srbije zar ovo nije za hapsenje pod hitno

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here