Gde grešite kad se šminkate?

0

Kad nemate nekoga da vas šminka, pazite kako to sami radite
 

Rumenilo

Koža lica s godinama postaje sve svetlija, zbog čega rumenilo postaje sve važnije. Naravno, ne bi trebalo da nanesete previše ovog proizvoda za šminkanje, i bolje je da birate ona kremasta, koja se lakše razmazuju.

 

Previše pudera

Ukoliko na lice stavite previše pudera, izgledaćete starije zbog toga što će puder "ući" u sve pore i neravnine na licu. Da biste to izbegli, nanesite tanak sloj pudera i temeljno ga razmažite po koži.

 

Mnogo korektora

Korektor za lice koji se nanosi oko očiju, može da vam pomogne da sakrijete podočnjake ili tamne krugove, ali i da istakne taj problem ukoliko ga mnogo nanesete.

 

Taman karmin

Što smo stariji, to nam usne postaju tanje, a taman karmin učiniće da usne vizuelno izgledaju još manje. Najbolje je da se držite svetlijih tonova ruža, preko koga ćete staviti i sjaj za usne, kako bi izgledale punije.


Ajlajner

Kapci iscrtani ajlajnerom učiniće da oči izgledaju zavodljivije, ali ono što bi trebalo da izbegavate je uokvirivanje celog oka ajlajnerom. Najbolje je da ga nanesete samo na spoljnu ivicu kapka, kako biste izbegli da vam oči izgledaju manje nego što jesu.

 

Tanke obrve

Obrve postaju sve tanje i svetlije s godinama, zbog čega punije obrve doprinose mlađem izgledu. Koristite olovku za obrve kako biste ih malo potamneli i popunili, ali birajte nijansu približnu svojoj prirodnoj boji obrva.

 

Previše bronzera

Ako bronzer nanesete na celo lice, sasvim sigurno ćete izgledati mnogo starije. Ovim proizvodom trebalo bi naglasiti samo jagodice i liniju uz kosu, a nikako ne bi trebalo da izaberete bronzer koji je za više od nijansu, dve, tamniji od vašeg tena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here