Gej neo-nacisti pobedili u Rimu

0

 

Film “Brotherhood”, koji je osvojio Zlatnog “Marka Aurelija”, govori o bivšem vojniku Larsu, koji se priključuje neo-nacističkoj grupi po odlasku iz vojske. Grupa se obračunava sa homoseksualcima, ali Lars započinje vezu sa svojim mentorom u grupi Džimijem, pokušavajući da je održe tajnom.

 

To je prvi dugometražni film 35-godišnjeg Donata, koji je ranije radio kao modni fotograf.

 

 

Srebrni “Marko Aurelije” za najbolju žensku ulogu na četvrtom Rimskom filmskom festivalu pripao je britanskoj glumici Helen Miren (Mirren) za ulogu supruge Lava Tolstoja u filmu “The Last Station” Majkla Hofmana (Michael Hoffman).

 

Za najboljeg glumca proglašen je Italijan Serđo Kastelito (Sergio Castellitto), za ulogu samohranog oca u filmu “Alza la Testa” koji sanja o tome da njegov sin postane bokserski šampion.

 

Nagrada za životno delo dodeljena je američkoj glumici Meril Strip (Meryl Streep), kojoj je priređena i retrospektiva, a njenim filmom "Julie & Julia" Rimski festival je i zatvoren 23. oktobra.

 

Meril Strip je dobila nagradu iz ruku italijanskog reditelja Đuzepea Tornatorea (Giuseppe Tornatore), koji je osvojio Oskara za najbolji strani film za "Cinema Paradiso."

 

Nagradu za životno delo do sada su dobili Šon Koneri (Sean Connery), Sofija Loren (Sophia) i Al Paćino (Pacino).

 

Nagrada za najbolji dokumentarni film dodeljena je “Sinovima Kube” Endrjua Langa (Andrew).

 

Publika je proglasila najboljim film “L’uomo će verrà” Đorđa Diritija (Giorgio Diritti).

 

Dodeljene su i nagrade dečjeg i tinejdžerskog žirija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here