Gosti IK “Arhipelag” na Sajmu knjiga

0

Najpre će se predstaviti Stamatis, jedan od vodećih grčkih pisaca, autor romana “Bar Flober” koji je preveden na sve veće evropske jezike i prema kojem je u Grčkoj snimljen i poznati film.

 

 

Aleksis Stamatis

“Arhipelag” je upravo objavio roman “Bar Flober”, u prevodu Niki i Mine Radulović.

 

 

Stamatis će biti gost na štandu “Arhipelaga” 28. oktobra u 15 sati, nakon čega će na štandu Grčke – zemlje počasnog gosta 54. Sajma knjiga, biti organizovan još jedan razgovor o njegovom romanu, a pored Stamatisa, govoriće i glavni urednik “Arhipelaga” Gojko Božović.

 

Stamatis će 29. oktobra na štandu Grčke govoriti sa Nikitom Milivojevićem na temu “Književnost i film”.

 

 

Sesar Antonio Molina

 

 

 

Poznati španski pisac Sesar Antonio Molina, impresivna figura španske javne i književne scene, predstaviće 31. oktobra u 16 sati na štandu “Arhipelaga” roman “Fuga o ljubavi” na štandu Arhipelaga, a potom će u sali “Borislav Pekić” učestvovati u programu “Slike iz susedstva”.

 

Poslednjeg sajamskog dana, 1. novembra, Molina će od 12 do 14 časova ponovo biti gost na štandu “Arhipelaga”, gde će razgovarati s publikom i medijima, a 2. novembra biće održano i veliko književno veče tog pisca.

 

O srpskom izdanju njegovog romana govoriće Vida Ognjenović, Gojko Božović i prevodilac Biljana Isailović.

 

“Arhipelagova” izdanja romana Stamatisa i Moline prvi su prevodi tih višestruko prevođenih i nagrađivanih pisaca na srpski jezik.

 

“Arhipelag” je najavio na svom štandu gostovanja i drugih svojih autora.

 

Na 54. Sajmu knjiga učestvuje do 1. novembra više od 800 izlagača iz zemlje i sveta, pod sloganom “More knjige”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here