Tanjug/AP
Sergej Surovikin i Vladimir Putin

Prema dokumentima u koje je imao uvid CNN, ruski general Sergej Surovikin bio je tajni VIP član privatne plaćeničke grupe Vagner, te je imao lični matični broj kod Vagnera.

Surovikin nije viđen u javnosti od subote i nije poznato gde se sada nalazi, piše Index.hr.

Novinske agencije izveštavaju da je završio u pritvoru. Kremlj je juče odbio odgovoriti na pitanja novinara o tome šta se dogodilo sa generalom.

Kada su novinari upitali portparola Kremlja Dmitrija Peskova može li da razjasni situaciju sa Surovikinom, on je rekao: “Ne, nažalost ne. Preporučujem da kontaktirate ministarstvo odbrane, to je njegov domen”.

Surovikin je odlikovani zapovednik ruskih vazdušnih snaga i dobio je nadimak „general Armagedon“ zbog nemilosrdne taktike bombardovanja gradova u Siriji. Krajem prošle godine imenovan je za zapovednika ruskih snaga u Ukrajini

1 COMMENT

  1. Ruski generali nestaju. Cega se to Kremlj boji? Svojih generala? Rusi se boje Rusa? Putin se prvo resavao oligarha koji je napravio bogatim, pa su odjednom iz cista mira,dobrovoljno skakali kroz prozor, eh a sada se resava i svojih generala. Ne ide to bas tako Vladimire. I tebe ce jednom nestati. I Rusija ce najzad progledati, politicki zatvorenici ce izaci iz kazamata i tvoja nedela i dela ce istorija pravilno oceniti. Sedi, odlican 5 za par godina posle Jeljcina, nedovoljan 1 za period od Socija i zimske Olimpijade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here