EPA/STEPHANIE LECOCQ
General Tod Volters

Vrhovni komandant NATO za Evropu u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug poručio je da „Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu“.

– Pričali smo o mnogim temama i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu – kazao je general Volters, vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi po dolasku u Beograd i dodao:

– Drago mi je što sam ovde i što se sastajem sa mojim srpskim kolegama. Imao sam tu čast da me ugosti general Mojsilović sa svojim timom. Zahvalan sam što mogu iz prve ruke da iskusim srpsko gostoprimstvo rekao je on.

General Tod D. Volters sastaje se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

General Tod D. Volters je stupio na funkciju 19. vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi NATO-a (SACEUR) 3. maja 2019. Ovo je njegova prva poseta regionu, kojom se još jednom ističe da su stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime