Generalu Lazareviću plastična čarapa umesto operacije

0

General Vladimir Lazarević

Tribunal je generala Lazarevića nepravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog pomaganja i podržavanja zločina nad Albancima na Kosovu 1999, kada je on bio komandant Prištinskog korpusa VJ.

 

Na tu presudu uložio je žalbu, a žalbeni postupak je u toku. Lazarević je tražio da od 1. marta do 12. aprila bude pušten na privremenu slobodu, kako bi u Nišu bio podvrgnut operaciji tromboze na desnoj nozi.

Odbijajući zahtev, žalbeno veće Tribunala je podvuklo da su lekari u sudskom pritvoru i kardiovaskularni specijalisti utvrdili da ne postoji potreba da Lazarević bude operisan. Kako je navedeno u odluci, lekari su Lazareviću prepisali drugu terapiju, preporučivši mu i da "nosi elastičnu čarapu". Prošle godine, Tribunal je Lazarevića bio pustio na lečenje u Niš od 25. maja do 5. avgusta.

Podatke o zdravstvenom stanju Lazarevića, kao i svih drugih pritvorenika, Tribunal vodi kao poverljive. Iz dokumenata dostupnih javnosti proizilazi da je Lazarević, tokom prvostepenog suđenja, u Hagu već bio operisan, a da je i u Nišu bio podvrgnut hirurškom zahvatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here