EPA/Valdrin Xhemaj
Donika Gervala

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala-Švarc rekla je na sinoćnoj sednici SB UN posvećenoj Kosovu da ona ima svoju predsednicu i da je to Vjosa Osmani, pošto joj je prethodno šef srpske diplomatije Nikola Selaković rekao da je Aleksandar Vučić i njen predsednik i da treba da ima poštovanje kada govori o predsedniku svoje zemlje, prenosi RTV.

– Gervala je predstavljala samo sebe, a ne nezavisnu priznatu zemlju, članicu UN i tako će i ostati, jer njihov razlog i motivacija nije da dobiju nezavisnost, već kako da naprave veliku Albaniju, a ne nezavisno tzv. Kosovo – poručio je Selaković.

Predstavnici Kosova, inače, predstavljeni su na sednicama Saveta bezbednosti imenom i prezimenom i to piše i na pločici koja stoji ispred njih, jer Kosovo nije član Ujedinjenih nacija. Ispred članova SB, kao i ispred predstavnika Srbije, uvek stoji pločica sa nazivom države.

Gervala je na sednici optužila Selakovića da pokušava da falsifikuje činjenice i stvori utisak da je srpska manjina ugrožena na Kosovu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here