Gladnih više nego obroka

0
Narodne kuhinje na KiM bez namirnica

Iako se očekuje od Vlade Srbije, pa i građana Beograda kojima su uz uplatnice za stan stigle i one za pomoć narodnim kuhinjama na KiM, da budu među prvima koji će obezbediti namirnice za nekoliko hiljada žitelja južne srpske pokrajine, izgleda da će kao i uvek najbrže – pomoć stići iz dijaspore. Hiljadu australijskih dolara već je uputila porodica Ćorić, a to im nije prvi put da samostalno ili sa prijateljima svake godine u januaru šalju preko Humanitarnog mosta "Vesti" značajnu sumu za zemljake na Kosovu.

"Molimo se Bogu za naš narod i nadajmo se da će Bog uslišiti naše molitve. U međuvremenu, pomozimo im koliko možemo i kad možemo", napisala je porodica Ćorić u svojoj kratkoj poruci, uz želju da se ova sredstva upute srpskim narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji kako nekoliko hiljada korisnika, među kojima ima dece i starih, ali i onih koji su proterani sa ognjišta i bez egzistencije, ne bi bili gladni. "Vesti" se zahvaljuju humanoj porodici Ćorić, jer bez ove, ali i pomoći iz matice, nevoljnici će ostati i bez jednog besplatnog toplog obroka dnevno.

Melburn-Leskovac

Za porodicu Stanković iz Leskovca, samohranu majku Slađanu i njenog sina Kristijana, poslali su i ovoga meseca, tačno kao i uvek, 150 australijskih dolara stalni donatori – familija Đukić iz Melburna.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here