www.mtel.global
Veliki izbor domaćih hit serija i kultnih filmova na MTEL TV-u

U današnje vreme u svetu se sve više pažnje posvećuje zaštiti autorskih prava. Srbija kao potpisnica Bernske konvencije krenula je u odlučnu borbu protiv onih koji krše ova prava, u šta smo se nedavno uverili.

Film “Toma” o Tomi Zdravkoviću, legandarnom pevaču narodne muzike, nastavio je svoj pobednički pohod po regionu. U Srbiji i BiH do sada ga je odgledalo u bioskopima preko 600.000 ljudi, a počelo je i prikazivanje filma u Hrvatskoj. Ljubitelji filma predviđaju mu Oskara, dok oni kojima se film nije dopao imaju niz zamerki.

Mnogi su jedva dočekali da se film pojavi u bioskopima, karte su rasprodate a bioskopske sale su pune. Međutim, postoji i određeni broj ljudi koji su poželeli da film gledaju besplatno preko internet linka tj. piratske verzije filma koji se delio putem društvenih mreža.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na vreme je reagovalo i sprečeno je masovno deljenje ovog linka, a izvršena je i potraga za počiniocima. Jedna osoba je privedena na saslušanje, a vrši se istraga ostalih osoba koje su postavile linkove za preuzimanje ovog filma.

Ukoliko ste među onima koji su podelili link svojim prijateljima, možete sebe da dovedete u nepriliku jer je za ovakvo delo u Srbiji propisana kazna zatvora do tri godine, a pominju se i novčane kazne.

Po zakonu je zabranjeno objavljivanje, snimanje i pravljenje kopija autorskog dela, što uključuje i preuzimanje sadržaja na svoj kompjuter, kao i uploud na torent sajtove. Propisane kazne su do tri godine zatvora, ali ukoliko se ovim putem pribavlja imovinska korist, u pitanju je pet godina zatvora.

Prema navodima medija, dodatni problem je i to što piratska verzija filma “Toma” sadrži virus koji preuzima podatke sa uređaja, društvenih mreža, čak i računa u banci putem aplikacija. Samim tim, oni koji preuzmu film, rizikuju da svoje podatke i fotografije pošalju u pogrešne ruke i izgube svoj novac.

Pored poštovanja autorskih prava i bojkota svakog oblika piraterije, apel se upućuje gledaocima da ovakve filmove gledaju u bioskopima, a TV sadržaj preko legalnih i proverenih servisa. Posebno sada, u vreme pandemije korona virusa, bezbednije je po zdravlje i udobnije gledati omiljeni TV sadržaj u kućnim uslovima, daleko od gužve.

Za naše ljude u dijaspori preporuka je da koriste uslugu MTEL TV, a za to postoji više razloga.

MTEL TV nudi više od 270 ex-YU TV kanala, od kojih je čak 72 kanala ekskluzivno dostupno samo na MTEL TV-u. U ponudi su i sportski, zabavni i TV kanali za decu.

Sadržaj TV kanala može da se premotava do sedam dana unazad, a svi MTEL TV paketi u svojoj ponudi imaju više od 300 radio stanica.

Ljubitelji sedme umetnosti u okviru Video kluba mogu legalno da gledaju najpopularnije domaće TV serije i kultne filmove.

Trenutno svakog vikenda u 21 čas na MTEL TV-u premijerno se prikazuje domaća hit serija “Crna svadba” 

MTEL TV možete da gledate na svim uređajima, bilo da je to Smart TV, tablet ili telefon ili na televizoru preko MTEL box-a.

Zaboravite na pirateriju i izaberite MTEL TV.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here