Gnev naroda zbog ubistva studenata

0

Grupa demonstranata zapalila je drvena vrata na meksičkoj predsedničkoj palati koja je nalazi u istorijskom centru Meksiko Sitija. Demonstranti su revoltirani ubistvom 43 studenta. Mirni protesti u Meksiku prerasli su u nerede. Demonstranti su nosili baklje i zahtevali pravdu za ubijene studente, prenosi Rojters.

Bes naroda: Napad na predsedničku palatu
 

Trojica pripadnika narko bande, uhapšeni tokom istrage o nestanku 43 studenta iz meksičkog grada Iguala, priznala su da su ubili veliku grupu ljudi, saopštio je u petak meksički državni tužilac Hesus Muriljo.
Muriljo je rekao da su trojica uhapšenih priznala da su zapalila grupu ljudi i to dok su neki od njih još uvek bili živi u deponiji nedaleko od Iguale u državi Gerero, gde su studenti nestali 26. septembra posle sukoba sa policijom. Tokom istrage slučaja nestanka studenata Učiteljskog fakulteta uhapšeno je i na desetine policajaca.
Početkom ove sedmice policija je uhvatila bivšeg gradonačelnika Igaule i njegovu suprugu koji su bili u bekstvu i za koje se sumnja da su glavni planeri nestanka studenata. Vlasti Meksika još uvek čekaju na DNK izveštaj od forenzičara radi utvrđivanja identiteta ubijene grupe ljudi, navela je britanska agencija.
Odgovarajući na niz pitanja o slučaju koji je uzdrmao meksičku javnost, Hesus Muriljo izazvao je neodobravanje raznih grupa kada je na kraju konferencije za novinare u petak uveče rekao kako mu je "bilo dosta svega" i kako je "umoran". Rečenica meksičkog državnog tužioca poput požara se proširila društvenim mrežama.
Do Muriljove izjave došlo je nakon što je objasnio novinarima kako su studente verovatno spalili članovi narko bandi, a na kraju su njihovi ostaci bačeni na deponiju i u reku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here