Robovi rade za Svetsko prvenstvo

0

 

Sve za "velikog vođu": Kim poslao sunarodnike u ropstvo
 

Kako bi zadovoljila uslove koje im je postavila FIFA, jedna od najbogatijih zemalja na svetu, Katar, ulaže ogromna sredstava za izgradnju stadiona i ostale infrastrukture potrebne za održavanje Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine.
Ipak, prema pisanju "Gardijana" pronašli su način kako bi malo ipak skresali troškove. Zaposlili su radnike iz Severne Koreje, a u kakvim uslovima rade govore podaci da se na gradilištima redovno zadržavaju po 18 sati dnevno!
Osim toga, plate tih radnika uplaćuju se direktno u državnu blagajnu Severne Koreje iz koje ‘dragi vođa’, Kim Džong Un redovno izvlači novac za finansiranje svog ekstravagantnog načina života. Kako bi pripremili radnike na ovako težak rad pre odlaska u Katar poručeno im je da su privilegovani jer služe vođi u inostranstvu.
Reč je o pravom ropstvu. Katarska vlada tvrdi da je registrovano 2.800 Korejaca koji rade na izgradnji luksuznog grada Lusail, smeštenog 23 kilometara od Dohe.
Ovo otkriće zasigurno će biti još jedan udarac za Katar koji je na udaru skandala još otkako su dobili priliku da organizuju prvenstvo. Samo prošlog meseca su morali da opovrgnu tvrdnje prema kojima novac namenjen kompanijama koje grade stadione uplaćuju ozloglašenoj Islamskoj državi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here