Gogi Knežević

Profesionalni bokser Gogi Knežević, koji je osvajanjem titule u WBC kategoriji ispisao istoriju austrijskog boksa, u petak će u Budimpešti boksovati pod srpskom zastavom protiv mađarskog prvaka Balaža Bačkaja.

Protivnik srpskom bokseru je bivši prvak Evrope i sveta u amaterima, koji je u profi karijeri do sada neporažen.

On se nalazi na 22. mestu svetske rang liste profi boksera, a borba se vodi za ulazak među prvih 10 u svetu.

Knežević, koji je do skoro boksovao pod austrijskom zastavom, u ring u Budimpešti ulazi sa srpskom trobojkom, u meču koji će uživo prenositi mađarska televizija Sport 1 i 2.

– Počeo sam profesinalnu karijeru sa srpskom zastavom i želim i da je završim sa istom zastavom, kako bih zahvalio svojoj najvernijoj publici, a to su Srbi – poručuje on.

Inače, Knežević je, zbog novih korona mera mađarske vlade, već sedam dana u Budimpešti, gde se priprema za predstojehu borbu.

On se u ring, zbog pandemije korona virusa, vraća posle gotovo godinu dana.

Knežević prenosi da su pripreme u uslovima korone gotovo iste kao i ranije, ali uz izuzetak da je neophodan korona test pred borbu, odnosno dan pre, kao i da na merenju moraju biti nošene maske.

Takođe treneri, koji stoje pored ringa, moraće da nose maske.

– Uvek sam boksovao jake protivnike, ali Bačkaj je od svih, na papiru, jedan od najboljih i aktuelno najveća zvezda u srednjoj kategoriji. Biće teško. Dobro se spremam i nadam se da ću uspeti da ga iznenadim, jer imam par “asova u rukavu – kazao je za Tanjug Knežević.

Dodaje da su njega izabrali zbog WBC šampionske titule.

Naime, Knežević je prvak Austrije, Srbije, WBF i WBU prvak sveta, kao i WBC prvak istočne Evrope.

Kao prvi bokser iz Austrije on je osvojio titulu u najvažnijoj boks federaciji WBC.

Knežević, koji je rođen u Beču, odlučio je da profi karijeru nastavi pod srpskom zastavom jer nije imao podršku Bokserskog saveza Austrije, koju je zaslužio brojnim titulama koje je doneo Austriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here