EPA/OHN G. MABANGLO

Nezgodan poraz Denvera u sudaru sa NBA šampionom, Golden Stejtom.

Voriorsi su treći od četiri meča u ligaškom delu prvenstva rešili u svoju korist, a Jokić i saigrači bili su “nevidljivi” protiv razigranih domaćina koji su na momente vodili i sa 30 poena razlike.

Oporavljeni centar “ratnika”, Demarkus Kazins (28 poena, 13 skokova, pet asistencija, po dve “krađe” i blokade za 29 minuta na parketu), ismevao je Jokića šest minuta pre kraja, kada je pri “+29” izlazio van igre, zadovoljan šta je sve tokom nastupa radio momku iz Srbije.

Nikola Jokić (za nepunih 28 minuta – 10 poena, šest asistencija, pet skokova, četiri osvojene lopte ali i šest izgubljenih), kao i ostatak Nagetsa mogli su samo da se dive umeću Kazins: snažni centar Voriorsa je, napuštajući teren, provokativno gestikulirao ka klupi Denvera – stavio je dlan iznad očiju, pa pokretima glave tamo-amo ponašao se kao da traži nekog:

– Gde vam je Jokić? Nigde nisam video vašeg Ol-star igrača tokom utakmice – od strane jednog od najdominantnijih centara lige možda će proganjati Nagetse. Najpre zbog toga što pet mečeva pred plej-of Voriorsi sada imaju dve pobede više od Denvera.

Najefikasniji u Golden Stejtu bili su Kevin Durent (koji je isključen u trećoj četvrtini) sa 21 poenom, 17 je postigao Stefa Karija i 13 Kleja Tompsona.

NBA rezultati

Oklahoma Siti – LA Lejkers 119:103

San Antonio – Atlanta 117:111

Sakramento – Hjuston 105:130

Golden Stejt – Denver 116:102

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here