pixabay.com

Možete da uklonite svoj broj telefona, e-poštu i kućnu adresu iz rezultata pretrage na Googlu, koji se pojavljuju kad unesete svoje ime.

Funkcija “Remove this result” trenutno je u fazi beta testiranja. Ova funkcija može da bude koristan alat za brisanje nekih vaših ličnih podataka iz Google pretrage.

Ali, to ne znači da su podaci uklonjeni s kompletnog veba ili sa neke određene veb stranice. I dalje će postojati, ali se neće pojaviti kada u Google pretraživaču upišete svoje ime, pa će ljudima biti teže da pronađu tu informaciju.

Postoji nekoliko načina na koje možete podneti zahtev za uklanjanje.

Ako samo želite da uklonite svoj telefonski broj, e-mail ili kućnu adresu, evo kako to možete da učinite:

Potražite svoje ime na Googlu.

Kliknite na tri vertikalne tačkice pored veb stranice na kojoj se nalaze podaci koje želite da uklonite.

Kliknite Remove result u gornjem desnom uglu.

Pojaviće se pet opcija. Za broj telefona, e-poštu i kućnu adresu odaberite It shows my personal contact info. Za druge zahteve pritisnite strelicu pored drugih polja.

Kliknite strelicu s desne strane i zatim Continue tri puta nakon što pregledate Googleove uslove i prijavite se na Google nalog koji želite da povežete.

Upišite svoje ime i odgovarajuće podatke za kontakt s onim što želite da uklonite. Na primer, ako pokušavate da očistite svoj lični telefonski broj, proverite da li je unet.

Kliknite Continue.

Kliknite Send.

Možete kliknuti I’m done kako bi se vratili na stranicu Google pretraživanja.

Ako želite da pregledate svoje zahteve, pritisnite polje Go to removal request.

Postupak može potrajati nekoliko dana. Google će vas putem adrese e-pošte koju ste uneli obavestiti o odluci o uklanjanju. Takođe možete proveriti svoje aktivnosti na Googlu kako biste videli status zahteva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here