EPA/Valdrin Xhemaj

Osnivač i šef Izraelskog instituta za regionalnu spoljnu politiku Nimrod Goren, rekao je da se nakon priznanja Kosova od strane Izraela mnoga vrata za bilateralnu saradnju otvaraju.

Goren je na Tviteru objavio fotografiju ministarke spoljnih poslova Kosova Donike Gervale sa otpravnicom poslova Kosova u Izraelu Ines Demiri i napisao da mu je bilo zadovoljstvo upoznati šeficu diplomatije.

“Izraelu je trebalo neko vreme da prizna Kosovo, ali sada kada je to učinjeno čini se da se otvaraju mnoga vrata za bilateralnu saradnju. Ovonedeljna poseta Izraelu ministarke spoljnih poslova Donike Gervale Švarc to ilustruje i bilo mi je zadovoljstvo upoznati je na prijemu koji je organizovala Ines Demiri”, napisao je on na Tviteru.

Kosovsku delegaciju tokom trodnevne posete Izraelu pratili su ambasadorka Izraela na Kosovu Tamara Živ i direktor za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela Dani Orjan.

9 COMMENTS

  1. Pre nekoliko godina izraelski ambasador u Beogradu je cvrsto rekao da Izrael nece nikad da prizna KiM tu srpsku svetu zemlju.Ali to je bilo tada.Izrale je udaruo nozem u ledja Srbiji i Srbima, priznao je tu laznu drzavu.Ne znam koliki i kavis u ekonomski i bileteralni odnosi sa Izraelom ali vidim da oni vise cene svoje odnose sa laznom drzavom ali Srbi iz celog sveta im ti nikada nece zaboraviti.Oni ne zele da shvate da i oni i Srbi imaju vekovne iste neprijatelje

  2. Ovo je vucicevo delo. neka objasni zasto je isa o i pristao na v sporazume? i jos na magarecoj klupi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here