EPA-EFE/AZIZ KARIMOV
Grad Gandža posle bombardovanja

Azerbejdžanska vojska izvela je dva artiljerijska ili vazdušna napada na grad Šuša.

Ministarstvo inostranih poslova Nagorno-Karabaha saopštilo je da je Baku dronovima-kamikazama napao civilne objekte Stepanakerta.

– Upravo sada azerbejdžanske oružane snage napale su Stepanakert, civilni objekti napadnuti su dronovima-kamikazama i raketama – saopštio je MIP Karabaha i dodalo da za sada nema podataka o povređenima u Stepanakertu.

Trenutno se iz pravca Šuše, drugog po broju stanovnika grada u Karabahu, podiže dim, koji se vidi čak iz Stepanakerta, udaljenog 10 kilometara od njega.

S druge strane, armija odbrane Nagorno-Karabaha je, prema rečima portparola Ministarstva odbrane Jermenije Arcruna Ovanisjana, prešla u kontraofanzivu 6. oktobra na severnom pravcu linije razdvajanja i značajno poboljšala svoje položaje.

Ranije je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan rekao da su se prestonica i drugi gradovi nepriznate republike Nagorno-Karabah i noćas našli pod paljbom. On je dodao da Azerbejdžan sprema ofanzivu, gomilajući vojsku na iranskoj granici kako Karabah ne bi mogao da otvara vatru na njih.

Jermensko Ministartvo odbrane tvrdi da je uništeno veliko skladišete nafte i da azerbejdžanske trupe napuštaju Džabrajil koji je, kako je Baku prethodno saopštio, osvojen.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo danas je da je jermenska vojska granatirala šest njihovih sela oko Nagorno-Karabaha.

– Granatiraju nas, ali im uzvraćamo u odgovarajućoj meri – navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane nepriznate Republike Arcah saopštilo je da je u borbama poginulo još 40 pripadnika snage te nepriznate države, ukupno 280 od izbijanja sukoba 27. septembra.

U saopštenju se navodi da je tokom noći i jutra borbi uništen veliki broj oklopnih vozila, artiljerije i drugog naoružanja azerbejdžanske vojske kao i da je stradalo više desetina vojnika.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavio je snimak vojnika armije te zemlje kako lepe i kače državne zastave u Džabrajilu u Nagrono-Karabahu.

Vožnjom automobila u koloni oslobađanje Džabrajila proslavilo se u azebejdžanskoj prestonici Bakuu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here