EPA-EFE/HAITHAM IMAD
IDF je tokom celog dana bombardovao Gazu

Više izraelskih medija objavilo je da su se na izraelsko-libanskoj granici čule eksplozije. Kako se navodi, u napadu nije bilo žrtava ni materijalne štete.

Prethodno su izraelske odbrambene snage saopštile da su tri rakete ispaljene iz Libana u Izrael.

Izraelska vojska je navela da su sirene aktivirane u oblasti Misgav Am, na severu zemlje.

Avioni i dronovi Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) pogodili su pet kuća koje pripadaju komandantima Hamasa u Pojasu Gaze koje su služile kao vojni štabovi, saopštila je ranije večeras izraelska vojska.

U saopštenju se dodaje da “IDF napada ciljeve terorista širom celog Pojasa Gaze svom neophodnom silom”.

Palestinsko Ministarstvo stambene gradnje saopštilo je da je u Pojasu Gaze u izraelskim napadima potpuno uništeno više od 800 stambenih zgrada, a da ih je oko 10.000 oštećeno.

Prema poslednjim podacima, u razmeni raketne paljbe koja traje od 10. maja poginulo je 10 Izraelaca i više od 220 Palestinaca.

Netanjahu naredio vojsci da nastavi raketiranje

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je IDF da nastave da gađaju, kako je rekao, terorističke ciljeve u Pojasu Gaze.

On je nakon sastanka sa najvišim zvaničnicima odbrane rekao da će Izrael “nastaviti da dejstvuje dok god je potrebno kako bi vratio mir i bezbednost za sve izraelske građane”.

– Direktiva je da IDF nastavi napade na terorističke ciljeve, koje izvodi dobro – rekao je Netanjahu, prenosi ”Tajms of Izrael”.

On je naveo da je IDF danas eliminisao još jednog komandanta organizacije Islamski džihad, pogodio podmornicu Hamasa i da, pored ostalih meta, nastavlja da gađa mrežu podzemnih tunela Hamasa.

Sukobi između Izraela i Palestinaca počeli su 10. maja nakon sukoba kod džamije Al Aksa u istočnom Jerusalimu.

Prema poslednjim podacima, u razmeni raketne paljbe koja traje od 10. maja poginulo je 10 Izraelaca i više od 220 Palestinaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here