Tanjug

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović rekao je da su uzaludni pokušaji članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da građane BiH zaplaše Srbijom kao neprijateljskom zemljom i tako ih drže zarobljene u prošlosti.

Vujadinović je istakao da građani odavno znaju da su najveći neprijatelji njihove budućnosti ljudi koji ih drže u prošlosti, poput njih dvojice.

– Pokazalo se da građani BiH vrlo dobro znaju da je Srbija sigurna i poželjna zemlja za sve koji gledaju u budućnost i napredak regiona, kao i za one kojima je potrebna pomoć, ma odakle dolazili i ma kako se zvali – saopštio je Vujadinović povodom najnovijih napada Komšića i Džaferovića na Srbiju i njene institucije.

Prema njegovim rečima, Srbija je sigurna i poželjna za sve osim za ljude ogrezle u kriminalu i osumnjičene za ratne zločine ma kojoj veri i naciji pripadali.

– Poverenje u Srbiju mnogo puta do sada pokazali su i građani BiH dolazeći u zdravstvene ustanove širom zemlje, obavljajući vakcinaciju, ali i dolazeći da kao vredni radnici rade poslove na velikim infrastrukturnim projektima koji su u toku u Srbiji – napomenuo je Vujadinović.

On smatra da će njih dvojica morati da prihvate istinu da je Srbija potpisnica i garant mirovnog sporazuma iz Dejtona, pa samim tim i garant opstanka BiH kao države.

– Moraće prihvatiti i činjenicu da Srbija nikada neće ostaviti na cedilu i na milost i nemilost njima i sličnima ni srpski narod, a ni sve ostale u BiH kojima pomoć bude potrebna – naglasio je Vujadinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here