Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su predstavnike Vaterpolo saveza Srbije, kao i vaterpoliste Miloša Ćuka, Gojka i Duška Pjetlovića i Branislava Mitrovića, povodom osvajanja Svetske lige i plasmana na Olimpijske igre.

 

– Sad se već tradicionalno okupljamo u letnjem periodu da proslavimo uspehe vaterpolista reprezentacije Srbije, pre svega sa onima koji su započeli svoju karijeru u Vaterpolo klubu ”Vojvodina”. Želim svima da im se zahvalim što su nam, sa ostatkom ekipe, podarili dane uspeha na turniru u Beogradu. Ni kiša nije uspela da omete naše ”delfine” da još jednom pokažu da su najbolji na svetu. Velika je stvar što smo uspeli da asove vaterpola koji su izgradili svoja imena, vratimo u VK ”Vojvodina”, i što nisu zaboravili na klub iz kojeg su potekli. Očekujem da će se veoma brzo pokazati dobri rezultati takve saradnje – rekao je gradonačelnik Vučević.

Gojko Pjetlović se zahvalio gradonačelniku na prijemu, i izrazio zadovoljstvo što su on i njegove kolege uvek cenjeni i rado viđeni u svom gradu.

– Direktno smo se umešali u rad ”Vojvodine” sa najboljom namerom, da im pomognemo da vrate staru slavu. Očekujemo lepe dane za taj klub, a zajedno sa gradskim strukturama radimo na tome da željeni cilj postignemo. Nije bilo lako osvojiti ovu titulu, u ne baš letnjim uslovima, ali posebno se zahvaljujem publici, jer je hiljadu ljudi stajalo uz nas tokom velikog nevremena, podržavajući reprezentaciju. Videlo se da cene ono što radimo i da Srbija voli vaterpolo – istakao je Pjetlović.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan rekao je da je gradonačelnik Miloš Vučević dokazani prijatelj i Saveza i Vaterpolo reprezentacije Srbije.

– Pokazao je to nebrojano puta pružanjem pune podrške organizaciji međunarodnih turnira u Novom Sadu, ali i nesebičnom podrškom koju daje VK ”Vojvodina”. Nastavićemo saradnju, a pošto vidimo da se grad razvija, verujemo da ćemo u bliskoj budućnosti imati veliko međunarodno takmičenje u Novom Sadu – izjavio je Nemanja Marijan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here