Tanjug

Situacija na Halkidikiju se stabilizuje posle nevremena u kojem je poginulo šest osoba, među njima i dvoje dece. Šestoro povređenih srpskih turista pušteno je kućama, a trinaestogodišnja devojčica, koja je zadržana u solunskoj bolnici, se oporavlja.

U turističkim agencijama navode da naši građani nisu tražili da prekinu letovanje, a za sada nema ni otkazivanja aranžmana.

Posledice nevremena već su otklonjene, postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac, rečeno je u Nacionalnoj asocijaciji turističkih agencija.

Iz Jute savetuju turiste, koji su već u Grčkoj, da nastave svoje letovanje, a oni koji su se zaputili da ne otkazuju putovanja jer za tim nema potrebe.

Jedan od onih koji nastavljaju letovanje je i Saša. “Ništa se nije promenilo za mene. Ostajem ovde još četiri, pet dana, videću. To je bila ćud prirode, šta drugo da kažem”, naveo je Saša.

Sever Grčke u sredu uveče je pogodilo razorno nevreme. Oluja praćena jakom kišom i grmljavinom nosila je sve pred sobom, a voda je navirala i u apartmane.

Turistkinja iz Nemačke Ekaterina Janoju je rekla da su se veoma uplašili, naročito zbog snažnog vetra.

“Sećam se da je oluja došla iznenada, čuo sam zvuk vetra kako prolazi kroz vrata, užasno je bio jak. Nije bilo struje, gasa, ničega”, kaže Rado Florin, turista iz Rumunije.

Da je bilo stresno saglasna je i Adrijana iz Srbije. “Ljudi su vrištali, kao i deca dozivajući roditelje. Zaista je bilo loše”, navela je Adrijana.

Poginulo je sedam stranih državljana, a više od 120 je povređeno. Trinaestogodišnja devojčica iz Srbije smeštena je u solunsku bolnicu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime