EPA-EFE
Ričard Grenel

Znam da mogu izazvati probleme svojom izjavom, ali ipak ću biti iskren. Aljbin Kurti i aktuelne prištinske vlasti ne ispunjavaju ništa što je dogovoreno i moraju da odu sa političke scene, rekao je Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine.

Grenel je to izjavio u petak uveče u srpsko-američkoj memorijalnoj sali, gde je održana predizborna večera u organizaciji Republikanske stranke okruga Milvoki, prenosi Srpski radio Čikago. Pored Grenela, prisutan je bio i američki senator Ron Džonson, koji učestvuje ne među-izborima 8. novembra.

– Kurti operiše pod pretpostavkom da Albanci na Kosovu imaju bezrezervnu podršku SAD, i da Sjedinjene Države ne vole Srbe, što njemu dozvoljava da radi šta god hoće, ali to nije tako – rekao je senator Džonson.

Grenel je dodao i da je senator Džonson bio prisutan prilikom potpisivanja Vašingtonskog sporazuma.

– Srbi u senatoru Džonsonu imaju velikog saveznika, i ne mogu zamisliti Senat bez njega. Senator Džonson je bio jedini koji je prisustvovao potpisivanju Vašingtonskog sporazuma, i u trenucima teških pregovora, ali i kada je trebalo izvršiti pritisak, senator Džonson je bio taj koji je najviše radio na tome – rekao je Grenel.

4 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here