Opšte je poznato da voće i povrće treba da budu sastavni deo svakodnevne bjuti rutine. Ukoliko do sada niste, onda u nju neizostavno morate da uvedete i kokos i grožđe, jer su “superhrana” za vaše lice.

Kad ga jednom probate, sigurni smo da će vam kokosovo ulje odmah postati najdragocjeniji saveznik za lepotu. Kokosovo ulje odlično je za skidanje šminke, deluje antibakterijski, i čisti kožu ukoliko je problematična.

Kokos koristite ga na sledeći način:

Odvojite nekoliko količina veličine novčića i trljajte po licu 30 sekundi. Nakon toga na lice stavite topli ručnik kako biste otvorili pore i ostavite ga na licu koju minutu. Posle toga nežno odstranite višak ulja.

Grožđe možete da koristite ovako:

Trebaće vam 10 bobica grožđa, 2 kašičice čaja od kamilice i 2 kašičice kukuruznog brašna. Pomešajte čaj od kamilice i kukuruzno brašno, kako biste dobili pastu i zdrobite grožđe unutra. Nanesite masku na lice i ostavite je da stoji 15 minuta. Nakon toga očistite lice i nanesite neki proizvod za hidrataciju. Grožđe je prepuno antioksidansa, pa deluje kao prevencija protiv starenja. Semenke grožđa sadrže vitamin E, koji se aktivno bori protiv slobodnih radikala.

Nema ništa lepše nego kada vam je lice negovano, blistavo i sjajno i kada vam nije ni potrebna šminka. Zato, negujte svoje lice i vodite računa o njemu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime