Gruvala novogodišnja artiljerija

0

Svečana sala Srpkog kulturno-umetničkog društva Oro u Frankfurtu bila je puna do poslednjeg mesta, a za orkestar Miće Kujundžića su svi imali samo reči hvale.

– Muzika je super, nisu pravili pauzu celu noć, a repertoar je za svačiju dušu. Hrana je perfektna, a atmosfera vesela, jednom rečju, fantastična – kaže Ružica Mijović.

Ljubica Stevanović dodaje:

– Trudili smo se da ostavimo sve što nije bilo lepo u staroj godini i da sa najlepšim željama uđemo u Novu godinu i mogu vam reći da smo uspeli.

Na drugom kraju Frankfurta u Kulturno-humanitarnom društvu Kolo je takođe bilo veselo.

– Večeras je došlo manje ljudi nego ranijih godina ali je bilo vrlo veselo. Društvo nije veliko ali je provod odličan. Igrali smo kolo dok su nas noge držale – kaže Dejan Negicić koji je došao iz Bad Homburga.

Srećko slavio rođendan

Srećko Pančić iz Bingena je imao dupli razlog za slavlje u SKC.
– Večeras slavim 36. rođendan. Tu su supruga Jasminka i sinovi Mirko i Oliver i moji prijatelji. Ovde je super i baš smo na pravom mestu – kaže Srećko, kome nismo baš poverovali da slavi 36. rođendan, ali neka mu je sa srećom.

U obližnjem Ofenbahu, za doček u Srpskom kulturnom centru se tražila karta više. Pevački duet Zoran Stojić i Slavko Janjić je opravdao sva očekivanja.

– Doček u SKC je uvek nešto posebno. I ove godine smo imali goste iz Limburga, Bamberga, Marburga, Bingena, Kelna, Hanaua i Ašafenburga a bilo je gostiju i iz Srbije. Atmosfera je usijana kao i uvek – kaže nam Slavka Branka Šurkić i dodaje:

– Želim svim čitaocima i kompletnoj redakciji "Vesti" srećnu i uspešnu 2015. godinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here