Srbi pevali, Nemci trčali!

0

Međutim, treba reći istinu i Nemci su posle trčanja oko Maš jezera utrčali u razne klubove, restorane i diskoteke, kao i mnogi naši mladi koji nisu došli u Svetosavski centar gde se igralo i pevalo do zore. A bilo je veselo od početka, jer su Zoran Aladžić, Dražen Trivić i Predrag Vejić goste već na ulazu dočekivali pozdravnim pićem i ta prva čašica šljivovice bila je upaljač za muzički pakao koji je stvorio i cele noći održao bend Muštuluk.

Jedino su manje uživali Ranko Zekić, Slobodan Radojičić i predsednik Radivoj Mataruga, jer je piće do gostiju, bez maksimalnog opreza, bilo veoma teško doneti. A gosti koji su došli sa svih strana, najviše iz Braunsvajga, Hamelna, Hildeshajma, Lerti, Zoltaua i Bremena bili su raspoloženi i za pesmu i za piće.

Došli su i veterani iz nekadašnje Srpske opštine Vaso, Joco, Darinka, Nikola, Mira, Milenko, Milja, Vera i poznati stari ribar Miša Pajić koji se i ove večeri dokazivao u kuhinji.

Ne zaboravite otadžbinu

– Prošle godine našu otadžbinu pogodile su poplave i druge nedaće. U Novoj godini želimo da se to ne dogodi, ali vas pozivam da otadžbina i dalje bude u našim mislima kao i prošle kada smo iz Hanovera slali pomoć – rekao je Radivoj Mataruga predsednik FK JU 96 koji je gostima, pre večere poželeo sreću i dobro zdravlje, a svom klubu dosta novih igrača.

Ređaju se ples, kolo i pesma. Vrvi kao u košnici, a Milica Jaredić talentovana školska glumica slika se s mamom Violetom i prijateljicom, dok se njihovi Crnogorci, za istim stolom sa Slavkom Popovićem i Branislavom Đekićem, osvežavaju pivom i pesmom. Istovremeno na kraju sale, za stolovima rezervisanim samo za decu, malene Sara i Sanja odvojile se u svoj dečji svet, ali od pesme i muzike, i u tom "mirnom delu" jedva se sporazumevaju.

Mirko Urukalo stari roštilj majstor na čelu stola pored kuhinjskog šaltera i ne pokušava da priča. On se javi dizanjem ruke, tek toliko da kaže da je sve u redu.

A sve je u redu bilo i kod Slavka Radišića iz Novog Sada koji je sa suprugom Tanjom došao da Novu godinu proslavi sa sestrom Slavicom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here