Gugl naočare: Online vodič budućnosti

0

 

Informativniji pogled na svet: Dok vi posmatrate Ajfelov toranj Gugl vam govori sve što treba da znate o njemu

Gugl Gogls (Google Goggles) je nova mogućnost u pretraživanju koja omogućava da slikate fotografiju i potom pitate Gugle šta objekat na fotografiji predstavlja. To znači, moći ćete slikati fotografiju vašom kamerom, npr. onom na mobilnm telefonu, uploudovati je na Gugle i ovaj pretraživač će vam prikazati rezultate koji su relevantni za tu sliku.

 

 

Za sada nije poznato koliko dugo Google radi na ovom projektu niti u kojoj je fazi, međutim, kako je navedeno u emisiji CNBC-a, Gugle trenutno vrši internoa testiranja sa svim svojim zaposlenima.

 

Uprkos svim testovima, Gugl još nije siguran u ovaj proizvod, pa je za sada odlučio da ga ne pokazuje u javnosti. Posebno se odlaže javna upotreba novog izuma jer Gugl želi da testira rezultate koji će se prikazati onda kada aploudujete fotografiju.

 

Inženjer koji je radio na projektu je rekao da je baza podataka koja se odnosi na slike s kojima će biti povezana za sada minimalna i da je potrebno povećati je, a zatim sve ponovo testirati.

 

Ukratko, cela stvar za krajnjeg korisnika funkcioniše vrlo jednostavno. Zamislite da ste na putovanju u Parizu i da ste posetili neki muzej. Ako vam se svidi neko delo, jednostavno ga fotografišete i pošaljete Gugleu. Za nekoliko sekundi primićete audio-vizualno objašnjenje o tom umetničkom delu. Takođe, sve ovo funkcioniše i ako slikate neko arhitektonsko zdanje i slično.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here