Vesti
Arno Gujon

Osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon oglasio se o pretnjama nakon reportaže o životu Srba na KiM u francuskom listu „Figaro“.

– Proalbanski francuski novinari su pobesneli nakon članka o Kosovu u magazinu „Figaro“ – napisao je Gujon na Tviteru.

On je naveo da su se posle teksta na meti našli on i Žan Kristof Bison, zamenik glavnog urednika „Figaroa“, koji je pisao reportažu na deset strana pod naslovom „Srpski duh otpora“.

– Posledice: Kristof Bison je dobio pretnje smrću, dok mene razvlače po internetu nazivajući me francuskim Miloševićem, fašistom i ruskim špijunom. Nije lako biti na strani istine. Ali nećemo odustati – dodao je Gujon na svom nalogu na Tviteru.

– Reportaža o životu Srba na KiM objavljena u francuskom listu „Figaro“ istinski govori o humanitarnoj situaciji u srpskim enklavama na KiM – izjavio je ranije Gujon.

On je dodao da zasluge za reportažu idu trojici hrabrih novinara francuskog magazina, ocenjujući da nije lako na Zapadu, u Francuskoj, biti objektivan kada su u pitanju ispolitizovane teme.

– Oni su napravili fenomenalnu reportažu koja istinski govori o humanitarnoj situaciji u enklavama na Kosovu i Metohiji – ocenio je Gujon.

Istakao je da je „Figaro“ najčitaniji i najprodavaniji časopis u Francuskoj i da će svaki čitalac imati priliku da se upozna sa onim što se dešava na KiM već 20 godina.

– Saznaće da je srušeno 150 crkava i manastira, saznaće kako žive danas, 2019. godine, Srbi u selu Novake kod Prizrena, kako žive monasi u Visokim Dečanima, zašto su i dalje vojnici Kfora oko manastira Visoki Dečani i zašto moraju da čuvaju taj dragulj srpske istorije – naveo je Gujon.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime