youtube/ PRVA
Arno Gujon

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

“Ustanovili smo da u političkom i medijskom diskursu u Nemačkoj nema mnogo objektivnosti o Srbiji i situaciji na Kosovu i Metohiji. Zato sam iskoristio priliku da predstavim poslednje događaje na KiM i u regionu kao i poziciju Srbije po tim pitanjima”, istakao je Gujon nakon sastanka.

U saopštenju Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu navodi se da je Gujon dodao da želja nemačke poslanice da sasluša srpske argumente, njena otvorenost i iskren pristup, ulivaju nadu da će na najbolji mogući način preneti ove poruke nemačkoj javnosti.

“U vreme kad malo objektivnih vesti dopre do šire inostrane javnosti treba iskoristi svaku šansu da predstavimo naše stavove. To je odgovornost ali i obaveza svakog političkog aktera u Srbiji”, zaključio je Gujon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here