UFC šampion i jedan od najvećih boraca u istoriji, Habib Nurmagomedov, šokirao je javnost kada je nakon trijumfa nad Džastinom Gejdžijem i odbrane titule poručio da je to bila njegova poslednja borba u karijeri.

Habib je priznao da ne može više da ulazi u oktagon bez svog oca Abdulmanapa, koji je početkom juna preminuo.

Abdulmanap Nurmagomedov bio je jako uspešan trener mešovitih borilačkih veština. Pratio je sina kroz čitavu karijeru i bio mu najveći oslonac u životu. Abdulmanap i Habib nikada nisu poraženi u UFC-u.

Sve što zna, Habib je naučio od svog pokojnog oca.

Abdulmanap je bio odlikovani sambo veteran. Deo porodične kuće pretvorio je u teretanu u kojoj je svog sina učio da se bori. Imao je i svoj borilački klub, tačnije školu slobodne borbe.

Susret sa Alijem

Prvi susret Habibovog menadžera Alija Abdelaziza i tate Abdulmanapa bio je izuzetno uzbudljiv.

Upoznali su se 2015. godine, a odmah nakon rukovanja su se presvukli i bacili na trening.

– Razbio me je. Upitao me je – “Da li misliš da si dovoljno snažan?” Rekao sam mu – “Da”. On me je nakon toga toliko jako zgrabio da mi je umalo zdrobio grudi. Pobedio me je, moram da priznam to – ispričao je jednom prilikom Ali.

Da podsetimo, Habib Nurmagomedov odbranio je tron pobedivši Džastina Gejdžija u 2. rundi UFC 254 spektakla, a borba je u senci onog što je usledilo. Naime, Habib je poručio da se povlači, i to u suzama – pobedu je posvetio nedavno preminulom ocu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here