Haiti: Policija ubila stolara zbog krađe riže!

0

Majka mrtvog muškarca identifikovala je kao 20-godišnjeg stolara Gentilea Cheriea. Njegov prijatelj je ranjen, a trećeg muškarca je pogodio "zalutali" metak. Vlasnik obližnje trgovine Josef Josnain rekao je kako je pet vreća riže ispalo iz kamiona te su ih prolaznici pokupili. Prijatelj ubijenog potvrdio je kako im je vozač kamiona rižu dao, piše CNN.

Hitna pomoć nije došla po ranjene

"Kamion se zaustavio i mi smo na njega skočili. Vozač nam je dao rižu kao poklon", rekao je prijatelj ubijenog te dodao kako su ih usprkos toga policajci ranili. Treći ranjeni muškarac, Auxilus Maxo, rekao je da ga je pogodio zalutali metak dok je stajao na autobusnoj stanici. Nekoliko minuta ranije se prijavio za posao u policiji.

Policijski dužnosnik Marc Justin tvrdi kako se o cijelom slučaju povela istraga te da policajci nemaju "dozvolu za ubijanje" lopova. "Ovo nitko ne smije raditi niti u jednoj državi", rekao je Justin te dodao kako nitko nema pravo to napraviti, čak i ako je riža bila ukradena. Policijski dužnosnik je kazao da je pozvao hitno pomoć za ranjenom muškarca, no nitko nije došao po njega. Na kraju su ga pokupili članovi UN-ove mirovne misije MINUSTAH.

Prekidaju potrage

Vlada Haitija priprema se objaviti kako će prestati tragati za preživjelima u stravičnom potresu koji je prošli tjedan pogodio tu zemlju.

Očekivalo se da će odluka već biti objavljena, ali dužnosnici vlade Haitija još uvijek nisu dali službenu izjavu novinarima.

"Postoji nada, ali ona je sada već iznimno malena", rekao je za Wall Street Journal Rex Strickland, američki vatrogasac koji sudjeluje u potragama. "U nekom trenutku morate napraviti prijelaz" od potrage za preživjelima do potrage za tijelima i uništavanju zgrada koje zakrčuju ceste.

Strickland je rekao kako ga ne bi iznenadilo da se u još nekim urušenim zgradama nađe pokoji preživjeli, budući da se svaki dan događaju čuda, ali dodaje i kako dolazi vrijeme za promjenom strategije.

Spasioci polako prekidaju svoje operacije. Ekipa spasioca iz padobranske postrojbe američkog ratnog zrakoplovstva već je prekinula potrage, a vatrogasci bi se kući trebali vratiti do ponedjeljka.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here