Lepa Ana drž’ se ti Adama

0

Ne može imati sve – Ana Ivanović

"Možda su sportski bogovi smatrali da Ana, ipak, ne može sve da ima, uključujući dobar izgled i zavodnika golfera Adama Skota, pa su smatrali da bi još jedna pobeda na grend slemu za nju bila previše", piše melburnski "Herald san".

 

To je prvo u nizu reagovanja australijskih medija na ranu eliminaciju srpske teniserke u Melburnu, a pisali su, između ostalog, i o njenom odnosu sa popularnim golferom.

 

Oboje, Adam i Ana, platili su cenu na početku njihove veze, pošto su tokom prošle godine zabeležili najgore rezultate u karijeri. Adam je pao ispod 100. mesta na listi najboljih golfera sveta, a Ana ispod 20. među najboljim teniserkama.

 

"Herald san" primetio je da je 22-godišnja Srpkinja radila na remodeliranju svoje igre, ali da joj je očigledno nedostajala koncentracija protiv 36. teniserke sveta Gizele Dulko.

 

Adam nije bio sa Anom prošle nedelje u Melburnu, ali je Ana izjavila da su njih dvoje razgovarali o padu njene forme. On je, naime, prošlu godinu završio osvajanjem jednog turnira, posle serije loših rezultata. Ana, međutim, ne pokazuje ni u najavi da izlazi iz krize, pa je u poslednjem meču, iako je uspela da spase pet meči lopti, poražena u tri seta.

 

"Mislim da svaki sportista prolazi kroz ovu fazu. Morate da budete pozitivni i da, uprkos svemu, ostanete pozitivni. Imate porodicu da vas podrži i iz ovoga možete zajedno da izađete. Mi ćemo izvući pouku i nećemo dozvoliti da se ponovi", izjavila je Ana.

 

Melburnski "Ejdž" primećuje da je Ana Ivanović Otvoreno prvenstvo Australije napustila potpuno slomljena od Argentinke Gizele Dulko, koja do sada nije uspela da iz šest pokušaja da uđe u treće kolo…

 

"Tako će nekadašnja prva teniserka i pobednica Rolan Garosa, posle ovog poraza, dodatno pasti na WTA listi sa trenutnog 21. mesta".

 

Greške zbog napetosti
"Izađem na teren da uživam i počnem da igram dobro, jer nemam prevelika očekivanja. Onda pomislim kako mogu tako da igram sve vreme, postanem napeta i počnem da grešim. Zatim samo poželim da se vratim na normalu. Mislim da je to posledica očekivanja koja sam sebi postavila. Ipak, mislim i da sada bolje udaram lopticu nego prethodnih godina, a i da mi je bolje kretanje. Prošle godine mi je nedostajala kondicija, sada je i to u redu. Ali, potrebno je vreme da sve stvari budu na svom mestu", rekla je Ana o svojoj igri.

"Previše razmišljanja i previše nepotrebne tenzije, to je ono što je prouzrokovalo da Ana Ivanović krene krupnim koracima unazad. Teniserka koja je pre samo dve godine bila u finalu Australijen opena, a iste godine bila pobednica Rolan Garosa, zatim prva teniserka na svetu, sada je pala ispod 20 mesta i otkotrljala se dalje posle poraza u drugom kolu Melburna", piše "Australijen".

 

"Čini se da su se Anina sigurnost i teniski instinkt istopili kao led koji je ranije stavljala oko vrata, tokom toplih dana na mečevima. Ana mora da pronađe svoj servis, ona neprekidno stiska lopticu, zabaci je, pa hvata, pa ponovo stiska. U četvrtak je napravila čak 11 duplih servis grešaka. Ovo je najgori rezultat popularne Srpkinje na Australijen openu još od 2006. godine", konstatovao je "Sidnej morning herald".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here