EPA/ Iranian supreme leader office Ha
Ali Hamnei

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei poručio je danas da uprkos masovnim bombardovanjima u Gazi, izraelske snage posle 40 dana nisu u stanju da unište Hamas i ocenio da je “brutalno bombardovanje bolnica, žena i dece u Gazi znak ekstremne nervoze lidera izraelskog režima zbog poraza”.

On je pozvao islamske vlade da prekinu političke veze sa Izraelom.

– Poraz cionističkog režima u Gazi je činjenica, a ulazak u bolnice ili domove ljudi nije napredovanje i pobeda, jer pobeda znači poraz druge strane, što cionistički režim do sada nije uspeo, a neće moći ni u budućnosti – dodao je on.

Hamnei je rekao da neuspeh Izraela znači i neuspeh Sjedinjenih Američkih Država i zapadnih zemalja, kao i da je ceo svet suočen sa činjenicom da zemlja sa naprednom vojnom infrastrukturom i opremom nije bila u stanju da savlada protivnika koji nema ništa od toga.

On je pozvao islamske vlade da prekinu političke veze sa Izraelom barem na ograničeni period. Prema njegovim rečima, izraelski režim je manifestacija rasne diskriminacije.

– Cionisti sebe smatraju superiornom rasom, a ostala ljudska bića smatraju inferiornim i zato su ubili nekoliko hiljada dece bez ikakvog kajanja. Kada predsednik Sjedinjenih Američkih Država (Džozef Bajden), nemački kancelar (Olaf Šolc), predsednik Francuske (Emanuel Makron) i britanski premijer (Riši Sunak) podržavaju i pomažu takav rasistički režim, to znači da podržavaju rasnu diskriminaciju – zaključio je Hamnei.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here