Hapšenja u Direkciji za građevinsko zemljište

0

Foto: Ilustracija

Funkcioneri Direkcije se sumnjiče da su na tenderu za izvođenje radova na Interceptoru-tunel Višnjica odbacili ponudu "Energoprojekta Niskogradnja", a prihvatili ponudu "Hidrotehnike-Hidroenergetike" a.d. i "Ferbild" d.o.o, i na taj način pribavili protivpravnu korist veću od milijardu dinara, saopštila je policija.

 

U akciji su uhapšeni i direktor "Hidrotehnike-Hidroenergetike" Dragiša Vučković i direktor "Ferbilda" Radule Đoković. Policija sumnja da je ponuda "Energoprojekta" u iznosu od 3.150.000.000 dinara proglašena neispravnom iako je dostavljena u
skladu sa uslovima, na osnovu čega je prihvaćena ponuda "Hidrotehnike" od 4.129.837.000 dinara.

 

Time je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oštećena za 1.026.473.880 dinara. Kako se navodi, krivično delo je počinjeno u periodu od 18. jula 2006. do 10. oktobra 2006. godine.

 

Ponude "Ferbilda" i "Hidrotehnike" proglašene su ispravnim iako su bile su bile neispravne po Zakonu o javnim nabavkama, podzakonskim aktima i internim aktima, dodaju u MUP-u. Predsednik i članovi komisije Direkcije osumnjičeni su za
zloupotrebu službenog položaja, a direktori "Hidrotehnike-Hidroenergetike" i "Ferbilda" za zloupotrebu položaja odgovornog lica, i određena im je mera zadržavanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here