Šef Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da bi primena francusko – nemačkog plana otvorila vrata Kosovu u Nato, ali da je kosovski premijer Aljbin Kurti neispunjavanjem obaveza izabrao drugi put i udaljio ga od saveznika i od članstva u međunarodnim organizacijama.

Haradinaj je uoči sednice Skupštine Kosova ukazao da je Kurti počeo da primenjuje “rusku agendu”, preneo je Reporteri.

– Za nas bi bilo veoma interesantno da odmah nakon postizanja sporazuma poznatog kao francusko-nemački plan, počnemo da ga sprovodimo kako bismo na vreme došli do mogućnosti članstva u Nato. Ne propustite ove ključne momente Natoa kao što je ovogodišnji 75. Samit. Čitav politički dogovor je bio da će se u slučaju uspešne implementacije Kosovu otvoriti mogućnosti za integraciju. Nažalost, premijer Kurti je izabrao drugi put, izlazak Kosova iz Natoa, što je nažalost ruska agenda – rekao je Haradinaj.

Haradinaj je istakao da građani ABK i opozicionu grupu oko nje vide kao alternativu za stabilno, razvijeno Kosovo koje je deo Natoa.

– Tokom razgovora sa građanima podelili smo zabrinutost zbog situacije koja je nastala u zemlji i opasnog pravca koji ova vlada izabrala, udaljavajući nas od naših bezbednosnih saveznika i izmičući od našeg vitalnog cilja, članstva u Nato – naveo je Haradinaj.

1 COMMENT

  1. Pa Haradinaj zna ko je gazda i kao lojalni saradnik okupatora ostvaruje njegove ciljeve (uvkačenje teritorije KiM u NATO), za razliku od Kurtija koji misli da je on neka vlast na Kosovu i Metohiji…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here