Facebook
Ramuš Haradinaj

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da kosovska predsednica Vjosa Osmani nije uspela da održi odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama.

– Vjosa Osmani nije uspela da održi odnose sa Amerikom. Održala bi ih da je pismo, koje je poslala Dori Bakojani, poslala Džozefu Bajdenu, nakon komunikacije koju je imala sa njih –  rekao je Haradinaj, komentarišući pismo koje su Osmani, predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca i premijer Aljbin Kurti uputili izvestiocu za Kosovo u Savetu Evrope u kojem su se obavezali da će formirati ZSO nakon članstva Kosova u toj organizaciji.

Haradinaj je uveren da bi, da je takvo pismo poslato američkom predsedniku, “članstvo u Savetu Evrope, kao i status kandidata za ulazak u Evropsku uniju ​došli sami od sebe”.

– Dajemo sve karte za ulazak u Savet Evrope. Ne znam šta će nam preostati kada budemo želeli da se kandidujemo za EU ​​i ne znam šta imamo unapred prema Natou. Da je ovo pismo otišlo predsedniku Amerike, ciljano za članstvo u Nato, Savet Evrope, kandidatura za EU – došli bi sami od sebe. Gađamo Savet Evrope i ne znam kako ćemo dalje da komuniciramo – rekao je Haradinaj.

Podsetio je i da je Osmani, kada je htela da iznese predlog u vezi sa Zajednicom srpskih opština, rekla da “nije uspela da dobije Kurtijevu podršku”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here