Haradinaj: Razgovaraćemo sa Crnom Gorom o razgraničenju

Kosovo Online
0
Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Pitanje “granice” kod Čakora rešavaće se u dogovoru sa Crnom Gorom, poručio je posle razgovora sa stanovnicima Rugova kod Peći bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Lider Alijanse za budućnost Kosova, koji je i kandidat za premijera na izborima zakazanim za 6. oktobar, poručio je da je “po pitanju granica sa Crnom Gorom bilo grešaka”, ali da je o tome razgovarao sa crnogorskim liderima i da veruje da će u saradnji sa njima biti postignut dogovor da se ta “greška ispravi”.

– Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi – rekao je Haradinaj, navodi Koha.

On je istakao da “neće sebi reći da je nešto teško, dok ne vrati svaki kamen Čakora”.

Haradinaj je i ranije rekao da je o pitanju ponovnog razmatranja sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom razgovarao sa crnogorskim kolegom Duškom Markovićem.

Sporazum o demarkaciji izmedu Podgorice i Prištine potpisan je u Beču 26. avgusta 2015. godine.

Reč je o međi, oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974, izmedu Srbije i njene južne pokrajine i tadašnje Republike Crne Gore.

Haradinaj je od početka tvrdio da je takozvano Kosovo potpisima Hašima Tačija i Filipa Vujanovića “izgubilo nekoliko hiljada hektara zemljišta”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here