EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Bivši predsednik Ustavnog suda Kosova i profesor međunarodnog prava Enver Hasani rekao je da Briselski sporazum iz 2013. godine nema sličnosti sa Ohridskim sporazumom i da je Kosovo odustalo od defakto i dejure priznanja.

– Srbiji je dato pravo da prejudicira status Kosova, to imate u Briselskom sporazumu. Ovim su odustali od defakto i dejure priznanja – rekao je Hasani.

Naveo je da je ZSO tradicionalna autonomija.

– To nije teritorijalna autonomija jer zajednica kosovskih Srba ima privilegovan status u odnosu na sve druge zajednice, uključujući i Albance, koji su manjina na teritoriji Kosova – rekao je Hasani.

10 COMMENTS

  1. Koga zanima sta siptaro misle i govore to je isto ko prazne kante ,ko njih za sta pita sve će se jednog sunčanog dana rešiti samo neznam kada kog datuma i godine će se to desiti i rešiti ovaj problem dugovečni .

  2. Taj Hasani fantazija Kim nikad nije bila država i nikad neće biti. To što su je Amerikanci trenutno okupirali, neće još dugo trajati, klm je bilo ostalo i zauvek biti Srbija, jer to je kolevka Srbskog naroda. To što je neko dozvolio da se navuku albanci iz Albanije je politička odluka nekadašnjeg anti Srbskog predsednika, sve se ispravlja pa i to

  3. Niko bez rata nije dobio državu , to istorija ne poznaje , oni samo imali terorističke napade na Srbe i ostale pa ih onda registrovali u legalne formacije , pokrajinu su zaposeli Nato i kvintaši. Poenta , Albanci nisu imali revolucionarni i oslobodilački rat već im na tacni ustupljeno upravljanje pokrajinom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here