U prvoj utakmici 20. kola italijanske Serije A “nebeskoplavi” u Rimu deklasirali Sampdoriju s 5:1, što im je 11. uzastopna ligaška pobeda i još bolji klupski rekord.

Prvi gol je dao Ekvadorac Kaisedo (7. minut), četvrti Angolac Bastos (54), a ostala tri Čiro Imobile (17. i 65. iz penala, 20), najbolji strelac italijanskog prvenstva s 23 pogotka. Dosegao je tako i do 90 ligaških golova u dresu Lacija u kojem je od leta 2016. kada je stigao iz Sevilje (redom 23, 29, 15).

Utešni strelac za goste bio je Poljak Lineti u 70. Sergej Milinković Savić je odigrao ceo meč u domaćem timu.

Računajuči od sezone 2017/18. jedino je Barselonin as Argentinac Lionel Mesi u pet vodećih liga Evrope imao više utakmica s najmanje dva gola (21) od Imobilea (18).

Napadač Lacija je ove sezone devet pogodaka dao iz penala. Poslednji koji je postigao više u jednoj sezoni Serije A bio je švedski as Zlatan Ibrahimović, povratnik u Milanove redove – deset u dresu “rosonera” 2011/12.

U sledećem kolu, 26. januara, igra se rimski derbi. Formalno domaćin je Roma. Pre toga u četvrtfinalu kupa Lacio je u utorak gost Napolija, a “vučica” sutradan ide na megdan prvaku Juventusu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here