Hičkokov “Psiho” napunio 50 godina

0

Psihološki triler "Psiho" Alfreda Hičkoka, u kojem su glavne uloge tumačili Dženet Li, Entoni Perkins, Martin Balsam i Vera Majls, ove godine proslavlja pet decenija od svetske premijere koja je održana 16. juna 1960. godine u Njujorku.

Nezaboravno lice devojke u sceni ispod tuša: "Psiho"

U čast obeležavanja 50 godina postojanja ovog remek-dela horora, u Los Anđelesu je održana posebna projekcija kojoj su prisustvovali preostali živi članovi ekipe koja je učestvovala u njegovom snimanju.

 

"Hičkok je želeo da svima u Holivudu dokaže da se može napraviti veliki film sa malo novca i bez ijednog zvučnog imena. Ceo film snimljen je za mesec dana, a na čuvenu scenu pod tušem, koja u finalnoj verziji traje samo 45 sekundi, potrošeno je sedam dana uz korišćenje čak sedam kamera", rekao je Hičkokov asistent režije Hilton Grin za "LA Times", a prenosi "Politika".

 

On je otkrio još jedan kuriozitet u vezi sa ovom poznatom scenom: "Probleme sa cenzurom nije izazvala prikrivena golotinja glavne glumice, a još manje krv, koja je zapravo bila topljena čokolada, već pojavljivanje klozetske šolje u kadru što se u to doba smatralo krajnjim neukusom".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here