Kosovo online
Kristofer Hil

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da Ohridski sporazum ne podrazumeva priznanje, već normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

Hil je za portal Bujanovačke rekao da je Srbija ispunila dobar deo tog sporazuma, a ono najvažnije što je ostalo je da se nađe način pristupanja Kosova međunarodnim organizacijama.

Na drugoj strani, kako je naglasio ambasador, Srbija ima pravo na Zajednicu srpskih opština (ZSO).

– Na Kosovu ZSO vide kao neku vrstu Republike Srpske u BIH, ali ZSO nema nikakvu sličnost sa Bosnom i Hercegovinom. Međutim, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i na izvrtanje činjenica. Srbiji i Srbima na Kosovu najpre je stalo do obrazovanja i zdravstva i kroz ZSO imaju pravo na to – kazao je Hil.

Naglasio je da je smisao Ohridskog sporazuma „normalizacija odnosa Kosova i Srbije“.

– Da ljudi, dok prelaze kontrolne punktove na graničnim prelazima ne razmišljaju o politici, već o povećanju kvaliteta svog života – naveo je on.

Naglasio je da veruje u normalizaciju jer, kako je kazao, „sve je izvodljivo ako ljudi žele da razgovaraju“.

6 COMMENTS

  1. ПОДРАЗУМЕВА МОЖДА ДА УКИНЕ ОФИЦИЈЕЛНУ ВАЛУТУ ДИНАР
    ПРИЗНАТЕ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ🇷🇸

  2. Ovaj covekje sigurnolud. Nakon sto prisilno otmete sva prirodna bogatstva , prisilite druge da prodaju imovinu ispod cene, nastavite da zlostavljate ljude, drzite ih po zatvorima za lazne optuzbei nastavljate da ih rasterujete.

    E onda da se dogovorimo da se normalizujemo.

  3. Znaci Vucic je sve potpisao de predao Kosovo Albancima moja zemnjo kuda ides. Izgubili smo kulturu indetitet Veru u Boga sve radi prokletog Dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here