Tanjug
Aleksandar Vulin

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil izjavio je da su SAD “vrlo pažljivo” posmatrale aktivnosti direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina i da su zaključile da je Vulin nije neko koga žele vide u SAD, niti da imaju kontakte sa njim.

Hil je prilikom posete arheološkom lokalitetu “Belo brdo” u Vinči rekao da su sankcije Vulinu uvedene kako bi se zaštitile Sjedinjene Države, a podrazumevaju da Vulinu ne može da bude odobrena američka viza, niti da on može da sklapa poslovne ugovore u toj zemlji.

– Svestan sam da mnogi ljudi na ovo gledaju mnogo šire i dublje, kao na odnos Srbije i Amerike, i pitaju se da šta onda ovo znači u pogledu relacija dve zemlje. Moje lično mišljenje jeste da su odnosi Srbije i Amerike dobri, i želimo da postanu još bolji – naglasio je ambasador.

On je naveo da to koliko će Srbija odmaći u tome zavisi od nje same i da Sjedinjene Države žele da pomognu i budu deo tog procesa.

– Srbija želi da nam se pridruži na Zapadu, ali nismo stekli utisak da gospodin Vulin želi da doprinese tome, i na osnovu nama dostupnih informacija uveli smo mu sankcije – objasnio je Hil.

Američko Ministarstvo finansija uvelo je sankcije Vulinu zbog, kako su naveli, veza sa organizovanim kriminalom, trgovinom narkoticima, zloupotrebe javne funkcije čime je omogućio Slobodanu Tešiću izvoz oružja, kao i širenje “malignog uticaja” Rusije.

7 COMMENTS

  1. Vulin je isterao agente CIA na videlo – zato su mu i uveli sankcije. Ne nego će da ih pusti da vršljaju kako hoće po Srbiji, da hapse predsednike, ubijaju premijere, formiraju marionetske vlade, indukuju nesposobnost i negativnu selekciju kako bi unazadjivali Srbiju…potpuno se slažem sa Dodikom – čim nekog zapad proganja, znači taj radi u srpskom interesu, a ne u interesu okupatora !!!

  2. Ma da, i ono kad ste nas bombardirali, bilo je za naše dobro, da se otarasimo onih,koji smetaju razvijanju naših prijateljskih odnosa!

  3. Posto se zna da je gospodin Hil iz stare Klintonove garniture i posto se zna da Amerikanci ganjaju samo one koji nisu u skladu sa njihovom politikom, ocigledno je da je gospodin Vulin radio samo dobro za svoj narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here