Hiljade građana na generalnoj probi vojne parade

0

Vežbaju da sve bude savršeno kad dođe Putin
 

Topovi su oglasili početak probe vojne parade, nakon čega su se pojavila dva helikoptera, noseći zastavu Srbije i Rusije, i na oduševljenje građana napravili dva kruga.

 

Paradu koju je predvodio načelnik Generalštaba, general Ljubiša Diković, otvorili su skokom iz helikoptera pripadnici 63. Padobranskog bataljona Vojske Srbije. Na Ušće se spustila grupa od 30 padobranaca specijalne brigade, što su svi prisutni dočekali burnim aplauzom.

 

 

 

Na prostoru iza Palate Srbija, Bulevarom Nikole Tesle prodefilovalo je 11 pešadijskih i 13 motorizovanih podešelona.

 

Preletelo je više desetina aviona i helikoptera u sastavu  Vojske Srbije, dok je svoju tehniku prikazala i Rečna flotila defileom na Dunavu.

 

 

 

Vojska Srbije prikazala je neka od novih sredstava – bespiloitne letelice, samohodno artiljerijsko oruđe i višecevne lansere raketa.

 

Parada je završena nastupom akrobatske grupe ruskog Vojnog vazduhoplovstava "Striži".

 

 

 

General Diković prišao je mestu gde će sedeti Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, salutirao je i vratio do pešadije. Pred oduševljenom publikom prošli su tada i specijalci, pešadija, vojna vozila, a MIG-ovi nadleću područje oko Ušća.

 

Veliki broj građana doveo je i decu, koja su obučena kao mali vojnici, a kojima su pripadnici Vojske Srbije objašnjavali šta se događa.

 

 

 

 

Beograđani su se zaustavljali i na Brankovom mostu, oduševljeni onim što su na nebu pravili MIG-ovi. Snimali su, fotografisali, čak propuštali gradski prevoz ne bi li još malo uživali u akrobacijama, koje su bile fascinantne.

 

“Najkraće spremana parada“

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here