pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sinoć u 21.55 časova u Gandijevoj ulici na Novom Beogradu, biciklista je poginuo posle udara automobila.

Lekari hitne pomoći izašli su na mesto nesreće gde su samo mogli da konstatuju smrt muškarca koji je upravljao biciklom. Prema rečima dežurnog lekara hitne pomoći tokom protekle noći 21 ekipa hitne pomoći intervenisala je 99 puta, od toga devet intervencija je obavljeno na javnim mestima.

Dogodile su se još tri saobraćajne nezgode u kojima je lakše povređeno dvoje ljudi koji su, posle ukazane prve pomoći, prevezeni u Urgentni centar.

Bilo je nekoliko slučajeva alkoholisanih osoba na javnim mestima koje su vožene na detoksikaciju u odeljenje toksikologije VMA, ali u velikom broju su se javljali hronični bolesnici, najviše astmatičari, srčani bolesnici, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima.

1 COMMENT

  1. Trebalo bi naći rešenje i za bicikliste. Oterani su sa trotoara, a vrlo retko ima izgrađenih staza za njih. Znači, oterani su na kolovoze, gde su remetilački faktor, smetaju vozačima, a i vrlo često stradaju.
    Ja bi im dozvolio da koriste trotoare, tamo gde nema staza, jer su isti poluprazni, naročito u mestima van Beograda. Oni voze sporije na trotoaru onda kad ima više pešaka, zbog obostrane sigurnosti. A, i ako dođe do kontakta, mnogo su manje posledice.
    Sa druge strane, trotoari su vrlo često zauzeti parkiranim automobilima ili su neravni, što je veći problem za pešake od deljenja sa biciklistima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here