Od 2001. godine Aldi,  lanac supermarketa u nemačkom vlasništvu, koji sebe promoviše sloganom „najniže cene u Australiji“, otvorio je više od 590 prodavnica u svim jurisdikcijama osim na Severnoj teritoriji i Tasmaniji.

Govoreći u istrazi o supermarketima u Kanberi u četvrtak, Aldijeva izvršna direktorka Ana Mekgret je otkrila da kompanija nema trenutni plan da svoje poslovanje prenese na Tasmaniju.

– Postoje peticije u kojima vas ljudi mole da dođete na Tasmaniju – rekla je Tami Tirel, nezavisna senatorka sa Tasmanije, pre nego što je pitala dikrektorku da li veruje da ih je „duopol“ Kolsa i Vulvortsa isključio, ali je Mekgeret odgovorila da to nije slučaj.

Prema rečima direktorke Aldija, Tasmanija, krajnji sever Kvinslenda, sa udaljenošću i složenošću lanca snabdevanja, utiču da to nije lako uraditi, s tim da firma razmatra te mogućnosti u budućnosti.

Senator Nik Mekim, takođe senator sa Tasmanije se zatim interesovao zašto Đilogn ima Aldi, a Hobart koji je po broju stanovnika identičan kao Đilong nema.

– Za nas, način na koji možemo da nastavimo da ulažemo u cenu je da zadržimo naše operativne troškove što je moguće nižim i da imamo najniže operativne troškove u sektoru. To znači da kada identifikujemo gde da se proširimo, moramo da razmotrimo dodatne troškove i složenost snabdevanja koja je uključena – objasnila je direktorka Aldija.

U Tasmaniji postoji 17 Kols i 32 Vulvorts supermarketa širom države, što je otprilike ekvivalentno jednoj prodavnici na svakih 8.957 Tasmanijaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here